Restaurant La Providence

Gastronomie & Gastheerschap

In juni 2013 opende restaurant La Providence haar deuren in het toeristische en meest merkwaardige dorp ter wereld. 30 Enclaves (stukjes) Nederland en België die, in elkaar verweven, Baarle-Nassau (NL) / Baarle-Hertog (B) vormen. 

Binnen enkele jaren is het gastronomische restaurant een begrip geworden voor de culinaire genieter van bourgondisch Brabant. Zo werd het reeds 3 keer het best gewaardeerde restaurant tijdens de Nationale Restaurant Week en kreeg het een "Excellente" beoordeling van BNDeStem.
Eigenaar/gastheer Jan Fassaert, afkomstig uit het Zeeuws-Vlaamse Hulst, genoot zijn opleiding aan de befaamde Belgische "Hotelschool Ter Duinen" in Koksijde. Als maître d'hôtel en sommelier werkte hij vervolgens in gerenommeerde zaken als 't Laurierblad* (B), Het Koetshuis*, Solo* en Inter-Scaldes**. Zijn leerschool staat garant voor een gepersonaliseerde bediening met oog voor detail. Ook de wijnkaart is door hem samengesteld en het bijpassen van de wijn bij uw gerechten kunt u met een gerust hart aan hem toevertrouwen. In 2010 is Jan verkozen tot Nederlands kampioen gastheer.